Drammen Flyklubb

En av landets største og eldste flyklubber som holder til på Hokksund flyplass.
(Stiftet 1936)

Kontakt Seilflygruppa

Leder: Fredrik Øystese (T:90101702)
Slepsjef: Peder Kristiansen
Acrosjef: Vegard Halden
Kontakt oss: Epost:seilfly
Skolesjef: Jon Vedum Epost:skolesjef

Seilfly

Opplev seilflyging

Vi tilbyr opplevelsesturer for spessielle anledninger og introduksjonsturer som et uforpliktende og lavterskel tilbud til deg som er nysgjerrig på hva seilflyging er.
Vær, teknisk materiell og kapasitet kan påvirke når flyturer kan arrangeres.

Opplevelsestur

Vi tilbyr to type opplevelsesturer.
Men, ta gjerne kontakt ved spørsmål eller dersom du lurer på hvilken type tur som passer til det du ønsker. Det er også mulig å tilpasse turen utifra ønsker og behov. Vi finner en løsning.

Standard opplevelsestur

Opplevelsestur hvor du får muligheten til å se Hokksund fra luften og oppleve det å gli gjennom luften sammen med en av våre flinke instruktører. Når du kommer til flyplassen møter du den du skal fly med som vil vise deg flyet og forklare hvordan alt fungerer. Når det er din tur vil du sammen med en av våre instruktører ta av fra Hokksund flyplass i slep etter et av våre slepefly. Deretter er det bare å nyte utsikten og turen. Har du lyst kan du få prøve å styre flyet helt selv under veiledning fra instruktøren din. Flyturen tar normalt ca. 20 minutter pluss tid til forberedelser. Beregn god tid før oppmøte.

Pris: NOK 2000,-

Opplevelesestur med akrobatikk

Denne turen foregår samme måte som en standard opplevelsestur men på denne turen vil du få oppleve mye mer av hva som er mulig i et seilfly.  Med akrobatikk menes akrobatiske øvelser som for eksempel loop, roll eller stall turn hvor du får kjenne G-kreftene presse på kroppen. Turen kan i stor grad tilpasses dine ønsker både i planleggingen av turen og underveis i turen.  Beregn god tid før oppmøte.

Pris: NOK 4000,-

Introduksjonsturer

En introduksjonstur er et helt uforpliktende lavterskeltilbud som vil tilbyr deg som er nysgjerrig på hva seilflyging er og lurer på om det er en hobby du kunne tenke deg å drive med videre. Det kreves ingen spessielle forberedelser eller forhåndskunnskaper for å ta en slik tur og i “værste” fall får du en unik opplevelse. Målet med turen er at du skal få et innblikk i hva det vil si å fly seilfly og få førstehåndserfaring med hvordan det føles å styre flyet selv. Du møter på starten av dagen og klargjør flyene sammen med de andre som skal fly den dagen. Når det er din tur tar du av sammen med en instruktør og du kan da ta inn opplevelsen og senere være med å styre flyet selv. Vi sleper til en høyde av 800m og da er vi typisk i lufta 15-20 minutter avhengig av forholdene. På disse turene flyr vi ikke akrobatikk. Etterpå deltar du i bakketjenesten som er nødvendig for at vi kan fly. Vi oppfordrer og ønsker at foreldre/foresatte er deltagende på flyplassen gjennom dagen. Det er ingen øvre eller nedre aldersgrense for å fly seilfly, men for å starte organisert opplæring mot sertifikat må man ha fylt 13 år. Prisen for en introduksjonestur er 800kr, for barn og ungdom under 26 år er prisen 400 kr. Dersom du etter introduksjonsturen ønsker å fortsette med seilflyging tar du kontakt med instruktøren din eller skolesjefen som veileder deg videre med innmelding i klubben og den videre prosessen mot å bli seilflyger. Vi ønsker deg velkommen i klubben vår.

Seilflyet som brukes

Seilflyene våre er av typen ASK-21, et glassfiberfly, hvor instruktøren sitter i baksetet og du får sitte foran. Les mer om flyet her: ASK21
Flyet er et av de vanligste toseter flyene i verden og er svært solide konstruert og trygge å fly. På grunn av balansepunkt og plass i cockpit er det noen begrensninger som må tas hensyn til. Personer over 2 meter kan få utfordringer med å få plass inne i cockpit. Maks vekt på passasjer er 110 kg. Det stilles krav til edruelighet, og at den som skal være med er i normalt god fysisk form. Dette er  spesielt viktig ved valg av tur med acro da kroppen utsettes for større påkjenninger.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com