Drammen Flyklubb

En av landets største og eldste flyklubber som holder til på Hokksund flyplass.
(Stiftet 1936)

Kontakt Sportsflygruppa

Leder: Mathias Fossum
leder.sportsfly@drammenflyklubb.no

Teknisk sjef: Oscar Florian
Skolesjef: Vegard Halden
skolesjef.sportsfly@drammenflyklubb.no

Sportsfly

Velkommen til Norges mest aktive sportsflygruppe. Vi er en aktive gruppe i stadig vekst, og ønsker alle nye elever og piloter velkommen!

Sportsfly har en bakgrunn fra betegnelsen «mikrofly». Flytypen startet som enkle maskiner, ofte hjemmelaget og ble brukt til å fly i nærområdet fra en gressbane e.l. Flytypen har i dag utviklet seg til moderne komfortable to seters maskiner med kraftige motorer, avansert avionic og store fueltanker. Cockpit er oppvarmet så flyturen er varm/komfortabel gjennom hele vinteren.

Drammen Flyklubb eier og opererer et topp moderne sportsfly av typen Aerospool WT9 Dynamic (https://en.wikipedia.org/wiki/Aerospool_WT9_Dynamic ). Flyet er fullt utstyrt med doble Garmin G3X paneler, Garmin autopilot og Garmin VHF radio, samt innebygget fallskjerm. Flyet er Norges mest brukte sportsfly (år etter år) og brukes av klubbens medlemmer til kveldsturer, helgeturer og utlandsturer. Vi tar med oss familie og nære venner og opplever hele Norge fra luften. Du kan ta med deg en passasjer, ta av fra Hokksund (ENHS) lørdag morgen, fly til Røros, spise lunch og være hjemme til middag. Flyet kan brukes til å lande på/besøke alle Norges flyplasser inkl Gardermoen (ENGM)!

Drammen Flyklubb, og med det sportsflygruppen, er medlem av NLF (Norges Luftsportsforbund). Her kan du lese mer om sikkerhet og utfyllende detaljer relatert til å fly sportsfly: https://nlf.no/grener/motor-og-sportsfly/

Et spørsmål vi ofte får er hva koster det å fly klubbens sportsfly:
Flyet kan brukes med en timepris som dekker alle utgifter inkl fuel. Ta kontakt for informasjon om våre priser.

Sportsfly er den raskeste og billigste veien til å bli pilot. Fra sportsfly kan du oppgradere videre til andre klasser med større lastekapasitet og flere passasjerplasser om du ønsker det.

Ta kontakt med vår skolesjef for en demotur eller for påmelding som elevkandidat eller kontakt oss dersom du har noen spørsmål.


Bilder fra topp til bunn (foto KE.Sundt):

1.       LN-YDM på VOSS Bømoen (ENBM) Juli 2020

2.       På fur over Hardangerfjorden mot Hardangerbroen, Juli 2020

4.    Over Vikersund på vei mot Hønefoss Aug 2020

3.      Pilot view av instrumentering

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com